"שינוי האקלים הוא האתגר הגדול ביותר העומד בפני האנושות", קובע ד"ר רם פישמן מאוניברסיטת תל אביב. אבל דווקא החקלאות המסורתית, הענף שנתפס כ"ירוק" ביותר, אחראית לכרבע מפליטות גזי החממה. זה קורה משום שעל מנת להגדיל את השטחים החקלאיים, ולספק את צרכי אוכלוסיית העולם הגדלה, נכרתים יערות, והעצים נשרפים ומשמשים לחימום ולדלק. אבל כאן מגיע "פרדוקס החקלאות" – אותו ענף שתורם תרומה משמעותית כל כך לגזי החממה, הוא גם הסובל העיקרי מהתחממות כדור הארץ.
אחד מהכיוונים האפשריים לפתרון הבעיה, לפי ד"ר פישמן, הוא צמצום פליטות גזי החממה מחקלאות: "שימוש יעיל יותר בדשנים כימיים; תשומות עתירות אנרגיה וחנקן; שימוש מושכל במים על מנת לצמצם את כמות האנרגיה הנדרשת לשאוב מים; שיטות חכמות יותר לעיבוד הקרקע."
בדיוק מסיבות אלה הידרופוניקה היא פתרון מצוין הפועל בכל החזיתות האלה. היא חסכונית מאד במים ובאנרגיה, מביאה לצמצום דרמטי בכמויות הדשנים ומנעת לחלוטין חלחול שלהם לאדמה, ויתרונה הגדול הוא הגדלת התפוקה.

אז בכל פעם שאתם אוכלים חסה (או קייל, או בוק צ'וי) של גרופוניקס, אתם עושים משהו קטן אבל חשוב לטובת כדור הארץ!

נאוה רוזנפלד ושלומית דיליאון, 2.3.2016, מעריב אונליין. למאמר המלא.