מתכוני קייל

הקייל השחור הוא אזרח ותיק במטבח האיטלקי, שם הוא מוכר גם בשמות Lacinato Kale או קייל דינוזאור, ובאיטלקית Cavolo Nero. טעמו עדין ומתקתק יותר מזה של הקייל המסולסל.

הכלל לגבי כל הירקות הירוקים חל גם לגבי הקייל וסוגיו השונים: ככל שהגוון הירוק כהה יותר, תכולת רכיבי התזונה גבוהה יותר, ולכן הקייל השחור עשיר מאד בנוגדי חימצון.

לכבוד הצטרפות הקייל השחור למגוון הירקות העליים שלנו, קבלו מתכון חורפי ומנחם לריבוליטה, מרק איטלקי. הוא סמיך ומשביע, עם שעועית לבנה ולחם שעושים את המרקם, קייל שחור שמאפיין את מוצאו של המרק, ושפע ירקות חורף. המתכון של לימור לניאדו תירוש נמצא כאן.

"קערת בודהה" של קייל, בטטות, ברוקומיני ובצל צלויים, עם גרגרי חומוס ורוטב טחינה-מייפל. מתכון מהבלוג Minimalist Baker.

 

קבלו גרסה בריאה לסלט קיסר:

קייל במקום חסה, גרגרי חומוס קלויים ומתובלים במקום קרוטונים, ורוטב על בסיס אגוזי קשיו. פצצה של חלבונים וטעם!

המתכון מ- Tomato Boots.

קייל, כורכום, קוקוס וקשיו: כורכום, מזון העל החדש, פוגש את הקייל, מזון על ותיק, בארוחה משביעה ואקזוטית. המתכון מ- Naturally Ella.