
פשטידת בוק צ'וי
לקחנו את הבוק צ'וי האסיאתי, והפכנו אותו להכי ישראלי שיכול להיות: עם בצק עלים פריך, גבינות ושומשום.
לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ, בערך 12 מנות.
הכנה:
- מחממים מראש תנור אפייה לחום בינוני (170°c).
- מרפדים את תבנית הפאי בנייר אפייה.
- מניחים את ריבוע הבצק בתבנית. בעזרת הידיים מותחים ומסדרים כך שיכסה את דפנות התבנית.
- במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הבוק צ'וי ומקפיצים ממש מעט – רק עד שהעלים מאבדים את נפחם (כמו עם תרד). מסירים מהאש.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים והשמנת. מוסיםים את הגבינה הלבנה ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים את יתר הגבינות ומערבבים עד שאחיד. מוסיפים את הבוק צ'וי והבצל. מתבלים במלח ופלפל.
- שופכים את המלית על הבצק ומיישרים.
- מפזרים שומשום מעל.
- אופים בתנור בחום בינוני במשך 45-50 דקות, עד שזהוב וריחני.
מרכיבים:
- בצק עלים מרודד, מופשר – ריבוע של 30 ס"מ
- דף נייר אפייה
- 1 בצל, חתוך לקוביות גדולות
- ראש גדול של בוק צ'וי, חתוך לרצועות
- מעט שמן לטיגון
- 3 ביצים
- 1 מיכל שמנת לבישול (9%, 10% או 15%)
- 1 גביע גבינת קוטג'
- 3 פרוסות גבינה צהובה (בערך 70 גרם), מגוררת
- 200 גרם גבינה לבנה 5% לאפייה
- מלח, פלפל
- שומשום לקישוט