פשטידת בוק צ'וי

לקחנו את הבוק צ'וי האסיאתי, והפכנו אותו להכי ישראלי שיכול להיות: עם בצק עלים פריך, גבינות ושומשום.

לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ, בערך 12 מנות.

הכנה:

  • מחממים מראש תנור אפייה לחום בינוני (170°c).
  • מרפדים את תבנית הפאי בנייר אפייה.
  • מניחים את ריבוע הבצק בתבנית. בעזרת הידיים מותחים ומסדרים כך שיכסה את דפנות התבנית.
  • במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הבוק צ'וי ומקפיצים ממש מעט – רק עד שהעלים מאבדים את נפחם (כמו עם תרד). מסירים מהאש.
  • בקערה גדולה טורפים את הביצים והשמנת. מוסיםים את הגבינה הלבנה ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים את יתר הגבינות ומערבבים עד שאחיד. מוסיפים את הבוק צ'וי והבצל. מתבלים במלח ופלפל.
  • שופכים את המלית על הבצק ומיישרים.
  • מפזרים שומשום מעל.
  • אופים בתנור בחום בינוני במשך 45-50 דקות, עד שזהוב וריחני.

מרכיבים

  • בצק עלים מרודד, מופשר – ריבוע של 30 ס"מ
  • דף נייר אפייה
  • 1 בצל, חתוך לקוביות גדולות
  • ראש גדול של בוק צ'וי, חתוך לרצועות
  • מעט שמן לטיגון
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל שמנת לבישול (9%, 10% או 15%)
  • 1 גביע גבינת קוטג'
  • 3 פרוסות גבינה צהובה (בערך 70 גרם), מגוררת
  • 200 גרם גבינה לבנה 5% לאפייה
  • מלח, פלפל
  • שומשום לקישוט