מרק טוסקני

מרק איטלקי מהיר הכנה, שאת הגרסה המקורית שלו גילינו באתר gimmesomeoven.

כאן אנחנו מביאים לכם גרסה ישראלית, מותאמת לחומרי הגלם בארץ וכשרה.

 

מצרכים (ל-6 מנות):

בצל גדול חתוך לקוביות

100 גרם בשר טחון

פלפל אדום חתוך לקוביות

חצי חבילה ניוקי תפו"א (אם אין, אפשר להחליף בתפו"א גדול חתוך לקוביות)

חופן גדול של עלי קייל, ללא גבעול, חתוכים לרצועות

ליטר מרק עוף (או מרק שהוכן מליטר מים רותחים ו-4 כפיות גדושות אבקת מרק)

מיכל שמנת צמחית (250 מ"ל)

מלח, פלפל, קצת פלפל צ'ילי

הכנה:

  • מטגנים את הבצל והבשר הטחון עד שהבשר משנה לחלוטין את הצבע.
  • מוספים את קוביות הפלפל ומטגנים עוד 5 דקות.
  • מסננים עודפי שמן, אם יש.
  • שופכים לסיר את המרק ומביאים לרתיחה.

עד לשלב הזה אפשר להכין מראש, לקרר ולשמור עד לפני ההגשה.

את השלבים הבאים מבצעים ממש לפני ההגשה:

  • מקטינים את האש ומוסיפים את הניוקי (או את קוביות תפוח האדמה).
  • אחרי 10-15 דקות, כשהניוקי כמעט מוכנים, מוסיפים את הקייל, השמנת הצמחית והתבלינים. שומרים שלא יגיע לרתיחה!
  • מבשלים 2-3 דקות נוספות ומגישים.