מה זה הידרופוניקה?

הידרופוניקה היא שיטת גידול של ירקות על מים, המבוצעת בחממות. אנחנו שותלים את הזרעים במצע שתילה, וכשהם בני שבועיים בערך אנחנו מעבירים אותם לבריכות מים זורמים, שם הם גדלים עד שהם מוכנים לקטיף.

היתרון הגדול של הידרופוניקה על פני חקלאות מסורתית הוא שהיא מאפשרת שליטה בכל הגורמים המשפיעים בחיוב על גדילת הצמחים (מזון, חום, אור), תוך הפחתה למינימום של ההשפעה של גורמים לא רצויים (כמו מזיקים, מזג אויר קיצוני, עונתיות).

האקלים בחממה מבוקר, כך שהטמפרטורות תמיד נעימות ומתאימות לגידול. אנחנו שולטים באיכות המים והאוויר, כך שהם תמיד נקיים ומסוננים. 

המים המסופקים לשתילי הירקות מכילים את כל חומרי המזון, המינרלים ויסודות הקורט להם הצמחים זקוקים. השתילים לא צריכים להשקיע מאמץ בהארכת השורשים לצורך הגעה למים ולמקורות מזון, הם יכולים להשקיע את כל האנרגיה שלהם בגידול, ולכן גדלים מהר יותר ויפה יותר.

רוצים לראות איך נראית חממה הידרופונית שלנו בפעולה? צפו בסרט: